بهینه سازی کلاه سفید (White Hat SEO)
تکنیک های سئو در این بخش دارای ویژگیهای زیر هستند:
- با دستور العمل و استانداردهای موتورهای جستجو مطابقت دارند
- محتوای نازک و کپی شده (Duplicate content) ارایه نمیشود
- تضمین میکند که محتوای تولید شده برای کاربران ایجاد شده است و نه صرفا برای موتورهای جستجو
- تضمین میکند محتوای که یک موتور جستجو ایندکس می کند همان محتوای باشد که هنگام ورود کاربر از طریق موتورهای جستجو مشاهده میکند.
بهینه سازی کلاه سیاه (Black Hat SEO)
تکنیک های سئو کلاه سیاه بر این اساس شناخته میشوند:
- تلاش برای بهبود رتبه با فریب و برخلاف رویههای موتورهای جستجو
- هدایت از یک صفحه که مخصوص موتورهای جستجو در نظر گرفته شده است به صفحه دیگر
- هدایت کاربران به یک صفحه که محتوای آن متفاوت از محتوای نشان داده شده در موتورهای جستجو است
- مخفی کردن متنها، استفاده از رنگ پس زمینه برای متن یا لینک ها ، استفاده از فونت ریز و کوچک که کاربر قادر به خواندن متن نیست.
- استفاده بیش از حد کلمات کلیدی (keyword stuffing) و قراردادن کلمات کلیدی بی ربط به محتوای سایت
- ایجاد صفحات با کیفیت پایین و محتوای بسیار کم که با کلمه کلیدی و لینکهای زیادی پر شدهاند.
به طور کلی هدف سئو کلاه سفید جلب رضایت کاربر و خشنود نگه داشتن آن است ، اما در سئو کلاه سیاه صرفا برای کسب رتبه در موتورهای جستجو تلاش می شود.
ابزارهای سئو (SEO Tools)
اما بعد از اینکه در مورد سئو و روشهای تاثیرگذار در رتبه بندی موتورهای جستجو خواندید اکنون نیاز به ابزارهای دارید که به شما در تحلیل و آنالیز وب سایت کمک کند. به کمک این ابزارها می توانید عملکرد خود و رقیبتان را در هر لحظه مورد بررسی قرار دهید.
Google Analytics : اگر شما واقعا در SEO قدم گذاشته اید ، گوگل آنالیتیکس غیر قابل انکار است. مشاهده صفحاتی که بیشترین ورودی و کلیک را از گوگل داشته اند، نرخ خروج از سایت، تحلیل ترافیک و درصد ورودی از طریق موتور جستجو تنها بخشی از اطلاعات مفیدی است که آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد. مشاهده سایت»
Google Search Console: کنسول جستجوی گوگل (GSC) مجموعهای از ابزارهای مفید است که مستقیم از سوی گوگل جهت کمک به مدیران سایت ارایه شده است. شما می توانید محتوای تکراری ، وضعیت ایندکس صفحات و نحوه نمایش سایت در نتایج جستجو و … را مشاهده و بررسی کنید. مشاهده سایت »
Google Keyword Planner: ابزاری از سوی گوگل برای کشف و انتخاب کلمات کلیدی مناسب جهت فرآیند سئو یا کمپینهای تبلیغات اینترنتی و مشاهده میزان جستجو کلمات مدنظر در بازه زمانی خاص. در نظر داشته باشید برای دسترسی به این ابزار به وی پی ان نیاز دارید. مشاهده سایت »
Google Mobile-Friendly Test: گوگل اهمیت زیادی برای سایتهای که با رزولوشنهای مختلف و دستگاههای مختلف تطبیق پذیر و واکنشگرا است قائل می شود. ابزار تست سایت برای موبایل وضعیت سایت شما را در این مورد نشان میهد. مشاهده و تست »
Google PageSpeed Insights: سرعت بارگذاری سایت یکی دیگر از عوامل رتبه بندی است. ابزار تست سرعت گوگل به شما می گویید یک سایت با سرعت خرگوش دارید یا سایتی شبیه لاک پشت ! همچنین جهت افزایش سرعت سایت پیشنهاداتی نیز به شما ارایه میشود. مشاهده و تست »
Sitecheckup: سایت چکاپ به عنوان یک سامانه تحلیلگر، هر وبسایتی را از نظر SEO بررسی و آنالیز میکند و در راستای حل مشکلات موجود، راهکارهای اثربخش پیشنهاد میدهد و با ارائه گزارش کامل مشکلات سئو به زبان فارسی به شما کمک می کند. مشاهده سایت »
Browseo: یک ابزار عالی برای مشاهده سایت به روش عنکبوت موتورهای جستجو که با آن وضعیت نمایش محتوا و لینکهای قابل دسترسی را میتوان دید. اگر بخشی از محتوا یا لینکهای شما در اینجا نمایش داده نشد برای رفع آن سریعتر اقدام کنید. مشاهده سایت »
Open Site Explorer: سایت اکسپلورر ابزاری برای شناسایی و نمایش لینکها است. این ابزار توسط شرکت MOZ توسعه یافته است و در بخش Off-site حسابی به شما کمک می کند. دقت کنید که برخی ویژگیهای پایه به صورت رایگان ارایه شده است و برای قسمت پیشرفته و دریافت گزارش نیاز به حساب کاربری دارید. مشاهده سایت »
نتیجه گیری:
ترافیک حاصل از سمت موتورهای جستجو هنوز هم بهترین نوع جذب بازدیدکننده و مشتری برای سایت به شمار می رود و میتواند باعث موفقیت یا شکست یک کسب و کار آنلاین شود. مهم است که برای کسب سهم در این حوزه برنامه ریزی و استراتژی مناسب را پیش بگیرید.
پ.ن : برای بررسی هریک از بخشهای اصلی و آشنایی با مفاهیم بیان شده و همینطور معرفی دیگر ابزارهای کاربردی در زمینه سئو در خبرنامه آکادمی اینتورک عضو شوید تا همواره آخرین مقالات ما را دریافت کنید.