دسته‌ها
آموزش

CDN چیست؟ و تاثیر آن بر سئو!

قطعا همه ما به عنوان یک مشاور سئو یا وبمستر می خواهیم به بهترین رتبه در صفحات نتایج جستجوی گوگل دست یابیم. حتی با تغییرات اخیر طراحی گوگل و با تکیه بر تبلیغات، تعداد زیادی از بلاگرها و صاحبین کسب و کارها هنوز بر سرچ ارگانیک تکیه می کنند. در کنار تولید محتوای جذاب، ساخت بک لینک و تولید سیگنال های اجتماعی، سرعت بخشیدن به وبسایت بهترین راهکار به منظور شاخص گذاری گوگل و رتبه بندی سریع تر سایت در نظر گرفته شده است. پیشبرد شبکه توزیع محتوا (CDN) می تواند آسان ترین روش برای مشاهده سرعت های بالا باشد و در واقع به بهبود سئو کمک خواهد کرد.

شبکه توزیع محتوا چیست؟

برخی از شما ممکن است با اینکه شبکه توزیع محتوا ( CDN) واقعاً چیست آشنا باشید. CDN به مجموعه ای از سرورهای لبه ای (که به عنوان POP ها نیز شناخته شده اند)  گفته می شود که به طور استراتژیک در جهان قرار گرفته اند. هدف این سرورها ذخیره سازی و پنهان نمودن یک کپی از فایل های وبسایت ( HTML, JavaScript ، CSS و تصاویر) شماست. هنگامی که یک بازدیدکننده سایت شما را باز می کند، چیزهای با ارزش که از POP ها ارائه شده اند برای آن ها قایل رویت می شوند.

 

CDN چیست؟ و تاثیر آن بر سئو!

برای مثال، فرض کنید هاست وبسایت خود را در دالاس هاستینگ انتخاب کرده اید. هنگامی که کسی از اروپا سایت شما را بازدید می کند، می تواند کل وبسایت شما را از دالاس درخواست داده و دانلود نماید. با استفاده از یک شبکه توزیع محتوا، یک درخواست برای سند  HTML اولیه به دالاس فرستاده میشود،  سپس جاوا اسکریپت، CSS، تصاویر و … از نزدیک ترین POP ارائه می شوند. یک CDN می تواند به طور چشمگیر سرعت وب سایت را افزایش داده و اتلاف زمان را به حداقل برساند که به نوبه خود توزیع محتوای شما را تسریع می بخشد.

 

چگونه CDN به سئو کمک می کند؟

هنگامی که در مورد استفاده از CDN  و اینکه چگونه بر سئو اثر می گذارد صحبت می شود، برداشت های غلطی از آن به وجود می آید. ما به این تصورات و برداشت های غلط در این مقاله اشاره می کنیم. اما ابتدا بیایید با روش هایی که شبکه توزیع محتوا از طریق آنها به سئو کمک می کند آشنا شویم.

 

۱٫ سرعت یک فاکتور رتبه بندی است

افزایش سرعت وب سایت بسیار مهم است. وبسایت های پر سرعت رضایت مشتریان را فراهم می کنند و سرعت صفحه برای رتبه بندی حائز اهمیت می باشد. زمان بارگذاری صفحه وب بسیار مهم است زیرا هر چیزی از نرخ پرش گرفته تا زمان حضور کاربر در سایت، نرخ تبدیل و تجربه کاربر را تحت تاثیر قرار می دهد. گوگل در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که سرعت سایت یک فاکتور رتبه بندی است. هیچ کس نمی داند این فاکتور رتبه بندی چقدر بار یا ترافیک در پی دارد اما شما می توانید شرط ببندید به دلیل اینکه تجربه کاربر را تحت تاثیر قرار می دهد، این ترافیک با گذشت زمان افزایش پیدا می کند! خصوصاً هم اکنون که سرویس های موبایل گاهی اوقات بیش از ۵۰ درصد ترافیک وبسایت را تشکیل می دهند!

 

اخطار! اسکریپت های Render-blocking

در حالی که شبکه توزیع محتوا به طور قابل ملاحظه ای می تواند سرعت وبسایت را بالا ببرد، یادآوری این نکته که CDN یک عصای جادویی نیست بسیار مهم است. این برنامه فایل های شما را دقیقا به همان شکلی که بر روی صفحه قرار می گیرند، به شما تحویل می دهد. این بدان معنی است که اگر شما تعداد زیادی منابع render-blocking داشته باشید، ممکن است هنوز با تاخیر مواجه شوید. منابع render-blocking همانند جاوا اسکریپت و CSS که DOM را مسدود می کنند و یا صفحه را تا زمانی که توسط مرورگر دانلود و پردازش می شود از رندر شدن دور نگه می دارد می باشد. شبکه توزیع محتوا اینکار را برای شما انجام نمی دهد.، بلکه این مشکل باید بر روی سرور اصلی شما حل شود.

در ذیل به یکسری پیشنهادات در مورد اینکه چگونه جاوا اسکریپت render-blocking را پا بر جا کنید پرداخته شده است:

  1. اگر جاوا اسکریپت شما کوچک است، می توانید آن را هم تراز کنید.
  2. با استفاده از نشان HTML async به صورت غیر همزمان اسکریپت ها را بارگذاری کنید.
  3. جاوا اسکریپت را به تعویق بیندازید.
  4. جاوا اسکریپت را به فوتر انتقال دهید.
  5. متدها را برای به تعویق انداختن یا Defer کردن جاوا اسکریپت تعویض کنید.

راهکارهای زیر به منظور پا برجا نمودن render-blocking CSS توصیه می شوند:

  1. فایل های CSS را فرا خوانید.
  2. از درخواست های رسانه ای برای علامت گذاری منابع CSS استفاده کنید.
  3. تعداد فایل های CSS را کاهش دهید ( فایل های CSS را به یک فایل پیوست کنید، دقت کنید این کار با HTTP/2 کم اهمیت تر است.)
  4. CSS را کوچک کنید ( فضاها، کاراکترها و کامنت های اضافی را حذف نمائید.)
  5. به طور کلی کمتر از CSS استفاده کنید.

 

۲٫  HTTPS یک فاکتور رتبه بندی است

در حالی که وبسایت اصلی خود را حول محور HTTPS  راه اندازی ننموده اید، با استفاده از یک شبکه توزیع محتوا می توانید دارایی های خود را حول این محور به کار ببرید. اینکار را در جهت مخالف نمی توانید انجام دهید زیرا با خطاهای محتوای ترکیبی رو به رو خواهید شد. سرور شبکه و CDN هر کدام گواهی SSL خود را نیاز دارند که خود پروسه ای جداگانه است.

با کاهش HTTP/2 ( که بر اساس پشتیبانی مرورگر به HTTPS نیاز دارد)، فواید اجرایی بسیاری برای استفاده از HTTPS وجود خواهد داشت که شامل سهم بندی، فشرده سازی HPACK، یک اتصال در هر مبداء و پیش راندن سرور می باشد. این بدان معنی است که HTTPS در مقایسه با SPDY خیلی کندتر از آنچه که بوده نمی باشد.

یک تیم در HttpWatch هنگامی که HTTPS را با SPDY/3.1 و HTTP/2 مقایسه نمود با افزایش ۲۰ درصدی سرعت مواجهه شد. در مورد شبکه توزیع محتوا چطور است؟در حال حاضر بسیاری از ارائه دهندگان شبکه توزیع محتوا از ترکیب های “Let’s Encrypt” برخوردارند. Let’s Encrypt به شما اجازه می دهد که HTTPS را به صورت رایگان بر روی CDN فعال کنید. تا وقتی که تامین کننده شبکه توزیع محتوا، HTTP/2 را پشتیبانی می کند، این بدان معنی است که شما می توانید تمام فایل های خود را با استفاده از HTTP/2 سریع تر به کار ببرید. این کار به نوبه خود باعث تسریع تحویل تمام دارایی های شما خواهد شد و به طور مستقیم بر میزان بارگذاری صفحات تاثیر خواهد گذاشت. همچنین همیشه می توانید یک گواهی مرسوم برای توامندسازی HTTPS بر روی تامین کننده شبکه توزیع محتوا بارگذاری کنید.

و به خاطر بسپارید، اگر هنوز به HTTPS مهاجرت نکرده اید، می توانید این کار را در یک پروسه دو مرحله ای انجام دهید. گاهی اوقات کار راحتی است که تامین کننده CDN را ابتدا به سمت  HTTPS هدایت کنید، سپس سرور شبکه را به HTTPS بفرستید.

 

۳٫ ایندکس سریع تصاویر در صفحات نتایج موتور جستجو

به زبان ساده، شبکه توزیع محتوا به شما کمک می کند تا تصاویر را در صفحات نتایج موتور جستجو سریع تر ایندکس کنید. جستجوی تصاویر گوگل موضوعی است که بارها در سئو و شبکه های توزیع محتوا مورد بحث و بررسی قرار گرفته و همواره به عنوان مهم ترین مولفه صفحات نتایج موتور جستجو شناخته شده که ترافیک بالایی تولید می کند. بر اساس مطالعه موردی که صورت گرفته، ۶۳ درصد از کلیک های جستجوی تصاویر گوگل به ترافیک سایت منجر می شوند. البته موفقیت در دریافت ترافیک با توجه به حوزه های مختلف کاری متفاوت است.

با هاستینگ یا میزبانی تصاویر در یک شبکه توزیع محتوا، مطمئن می شوید که آن ها به زودی ایندکس شده  و گوگل آن ها را مورد خزش قرار می دهد. این بدان معناست که شما باید با موقعیت هایی که تصاویر در جستجوی تصاویر گوگل برای آن ها رتبه می گیرند یک ارتباط مستقیم مشاهده کنید.

راهکار بعدی استفاده از CNAME برای URL شبکه توزیع محتواست. شبکه توزیع محتوا دو گزینه برای URL شبکه توزیع محتوا به مشتریان پیشنهاد می دهد:

  1. یک نام URL به اشتراک گذاشته شده که به صورت خودکار تولید می شود.
  2. یک URL سفارشی. ایجاد یک URL سفارشی با یک CNAME به شما این امکان را می دهد که دارایی خود را به یک دامنه فرعی در دامنه خود اختصاص دهید. مانند cdn.yourwebsite.com.

دلایل استفاده از یک URL سفارشی برای شبکه توزیع محتوا به شرح زیر می باشند:

  1. اگر از یک URL سفارشی برای شبکه توزیع محتوا استفاده می کنید، می توانید از یک سایت مپ به منظور مشاهده داده های تصویری ایندکس شده در کنسول جستجوی گوگل استفاده نمائید. اگر از یک URL پیش فرض استفاده می کنید، نمی توانید این داده ها را مشاهده کنید. با این حال هنوز می توانید از اپراتور جستجوی URL استفاده نمائید.
  2. شما می توانید بر URL سفارشی شبکه توزیع محتوا کنترل کامل داشته باشید و تامین کنندگان شبکه توزیع محتوا را در حالی که URL های مشابه را نگه می دارید  به آسانی تغییر دهید.
  3. یک URL سفارشی شبکه توزیع محتوا را می توان برای برندینگ بهتر ایجاد نمود زیرا ممکن است مردم URL های تصویر شما را ببینند.

 

پرده گشایی از افسانه های CDN

همانطور که در ابتدا بدان اشاره شد، افسانه ها و تصورات غلط بسیاری در مورد شبکه توزیع محتوا وجود دارد. بیائید به برخی از آن ها که استفاده از شبکه های توزیع محتوا را بد می دانند اشاره کنیم.

  1. یک شبکه توزیع محتوا، پیامدهای محتوا را دو چندان می کند

اگر شبکه توزیع محتوا را به صورت نادرست راه اندازی کنید ممکن است پیامدهای محتوایی را دوچندان کند.

هدر استاندارد: شما می خواهید مطمئن شوید که یک هدر استاندارد دارید. این یک هدر HTTP اضافی است که به شبکه توزیع محتوای شما افزوده می شود تا به خزشگرهای گوگل نشان دهد که محتوا در شبکه توزیع محتوای شما تنها یک کپی است. هنگامی که این هدر HTTP را اضافه نمودید، تصاویر به صورت نرمال ایندکس خواهند شد زیرا خزشگرها متوجه می شوند که آن ها صرفاً کپی بوده و محتوای پیچیده نیستند. اکثر تامین کنندگان شبکه توزیع محتوا گزینه ای برای ایجاد چنین قابلیتی تنها با یک کلیک مجزا دارند.

فایل Robots.txt: موتورهای جستجو روت وبسایت شما را اسکن می کنند و به دنبال فایل robots.txt می گردند. اگر این فایل را پیدا کنند، دستورالعمل ها را دنبال خواهند نمود اما اگر فایلی وجود نداشته باشد، همه چیز را اسکن می کنند. به صورت پیش فرض، اکثر تامین کنندگان شبکه توزیع محتوا قادر به اینکار نیستند، این یعنی همه چیز ایندکس شده است. هدر قانونی معمولاً اینکار را انجام می دهد. اگر قادر به انجام اینکار باشد به همه چیز اجازه می دهد مورد خزش قرار بگیرند.

این یک مثال از فایل robots.txt برروی شبکه توزیع محتواست که به همه چیز اجازه می دهد:

User-agent: *

Disallow:

خطا! ساختار فایل مشابه را حفظ کنید

این نکته بسیار مهم است که شما باید ساختار فایل مشابه را هنگام مهاجرت به شبکه توزیع محتوا حفظ کنید. در غیر اینصورت ممکن است یکسری پیچیدگی برای تصاویر و ایندکسینگ گوگل ایجاد کند.

برای مثال، مسیر شما قبل از ورود به یک شبکه توزیع محتوا ممکن است به صورت زیر باشد:

www.yoursite.com/wp-content/uploads/2016/06/image1.png

اما بعد از آن بدین شکل خواهد بود:

cdn.yoursite.com/wp-content/uploads/2016/06/image1.png

از این طریق شما مطمئن می شوید که گوگل، با یک هدر قانونی مناسب، تصاویر را به درستی ایندکس خواهد نمود و شما می توانید کل ترافیک را در جستجوی تصویر گوگل حفظ نمائید.

 

  1. شبکه توزیع محتوا هزینه بردار است

برخی از تامین کنندگان از پرداخت ماهیانه و برخی دیگر از پرداخت هنگام ورود به سیستم استفاده می کنند. اینکه شما کدام را انتخاب می کنید مهم نیست، شبکه های توزیع محتوا بسیار مقرون بصرفه تر از آنچه که به نظر می رسند، هستند. برای اینکه مثالی از مقرون بصرفه بودن آن ها بیاوریم می توان به سایتی اشاره نمود که ماهیانه بیش از ۶۰,۰۰۰ بازدیدکننده دارد و ماهیانه ۳٫۴۵ دلار برای شبکع توزیع محتوا خرج می کند. البته این بستگی به پهنای پاند دارد اما اگر سایت شما دارای ترافیک نرمال است، مطمعناً مبلغ کمتری باید بپردازید.

 

  1. راه اندازی شبکه توزیع محتوا سخت است

شبکه توزیع محتوا ممکن است کمی پیچیده باشد، خصوصاً اگر می خواهید تازه آن را یاد بگیرید. اما اطلاعات سودمند بسیاری وجود دارند که می توانند شما را در راه اندازی آن کمک کنند. برخی از تامین کنندگان CDN پلاگین های های سیستم های مدیریت محتوا نظیر وردپرس مخصوص به خود را تقریباً برای هر پلت فرم دارند از جمله Magento, Joomla, Drupal, Laravel و Ruby.

اگر در این مورد شک دارید سوال بپرسید. اگر برای سرویس شبکه توزیع محتوا هزینه پرداخت می کنید، اینکه از تامین کننده مورد نظر سوال بپرسید احساس بد نداشته باشید.

خلاصه

خوشبختانه، هم اکنون به درک بهتری از اینکه CDN چگونه کار می کند و چه ارتباطی با سئو و صفحات نتایج جستجو دارد، رسیده اید. اگر شبکه توزیع محتوا به درستی راه اندازی شود، بسیار آسان و مقرون بصرفه ترین راه برای بالا بردن سرعت وبسایت شما بوده و محتوا و تصاویر شما را سریع تر ایندکس خواهد نمود.

۵/۵ ( ۳ نظر )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *